The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again

2017. május 27. 21:15 - Rhade

Train like Goku edzéssorozat tizenharmadik napja - Mi vezet a sikerhez és a kudarchoz

Az elmúlt napokban nem jelentkeztem. Ennek az oka az volt, hogy egy olyan témát próbáltam megfogalmazni, amihez több időre volt szükségem. Ez a téma, hogy mi vezet a sikerhez, és mit jelent a kudarc, és mit tegyél, hogy elérd a céljaidat.

4dbb00ac11cc1858370da466ce2d741a.jpg

Először is a kudarc nem egyenlő azzal, hogy fel kell adni. A kudarc csak egy bukkanó a rögös úton, amin elindultunk, viszont az utazás vége még messze van, és tele van hasonló bukkanókkal.

Nézzük meg, mi vezet a kudarchoz: Az, hogy többet foglalkozik az ember a más életével, mint a sajátjával. :) Na jó vegyük kicsit komolyabbra a figurát, de ez attól függetlenül rendkívül igaz. Egy kívülálló beleszólása alkalmasint a sikerünk ellen dolgozik. Elég csak megfigyelni azokat az embereket, akik próbálnak megállítani abban amit, amit elkezdtünk, nagyon nehéz elfogadni, hogy egy tanács az most jó vagy rossz szándékkal jön, mivel nagyon sokszor a szekák a barátaid között is megfordulnak. Így fontos megnézni, hogy ki, és mit mond neked. Az, hogy valaki azt mondja, hogy ne eddz ennyit, mert bajod lehet, lehetséges, hogy tényleg aggódik miattad, és semmi ártó nincs abban amit mond, de ha azt mondja, hogy ne eddz annyit, mert úgyis feladod, akkor jobb azt az embert nagy ívben elkerülni. Mert Ő bizony szekálni próbál. Erről amúgy Jay egy nagyon jó videót csinált, ahol összefoglalja, hogy kik a szekák, és hogyan kell őket kezelni.

Persze a kudarchoz nem csak ez vezethet, hanem az is, ha elveszítjük a motivációt, esetleg elmegy a kedvünk az adott tevékenységben. Ilyenkor célszerű egy kis szünetet tartani, feltölteni az energiáinkat, és újult erővel neki vágni újra, és folytatni ott ahol abbahagytuk. Nem szégyen szünetet tartani, ha éppen nincsen kedved valami miatt, bár lehet pont ez hozza meg újra a kedvedet, ha olyankor is csinálod, amikor nem lenne kedved.

És akkor nézzük meg, hogy mi a siker titka.

A siker titka, ha a folyamatos kudarcok ellenére is újra és újra megpróbálod, és nem adod fel, amíg el nem éred a célod. Van egy mondás, hogy a sikeres ember az, aki többet foglalkozik a saját életével, mint máséval. És valljuk be ebben is van igazság. Nem nagyon látsz olyan sikeres embert, aki azzal foglalkozik, hogy mindenki másnak a baját megoldja, hanem inkább a saját dolgára koncentrál és "likvidálja" a zavaró tényezőket. Célirányosa megtervezi a dolgokat, és nem egy nap alatt akarja megoldani az összes feladatát és problémáját, hanem szépen fokozatosan precízen megtervezve, azaz a mennyiséget minőségre cserélik. A másik fontos dolog, a sikeres ember sose adja fel, mindig tanul a hibáiból, a kudarcaiból, azaz sose hagyja abba a tanulást, mert mindig van hova fejlődni, akár fizikailag, akár mentálisan. Szóval a sikeresség három fontos tényezőn múlik:

  • Minimalizálni a figyelemelterelő, zavaró tényezőket
  • Minőség legyen mennyiség helyett
  • Sose hagyd abba a tanulást

Persze a sikernek még rengeteg tényezője van. De ha ezek megvannak, és megvan a szükséges akaraterő, hogy elérjük a célunkat, akkor nagy valószínűséggel sikeresen el fogjuk hárítani az összes akadályt.

 

Ennyi lenne mára.

A mottóm továbbra is train like Goku

The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trainlikegoku.blog.hu/api/trackback/id/tr5912545039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again
süti beállítások módosítása