The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again

2017. május 23. 22:00 - Rhade

Train like Goku edzéssorozat kilencedik napja - A tökéletes test titka

A mai nap a megszokott menetrendben zajlott. Mivel új hét, ezért természetesen még tegnap lemértem magamat, hogy mi változott a kezdetekhez képest. Rá kellett jönnöm, amit láttam már a tükörből is, hogy van még min dolgoznom. A cél adott, a határidő adott a nagy kihívásig, viszont nem árt ettől függetlenül kisebb célokat kitűzni, ha már ilyen hosszú az utazás, és hát el is döntöttem.

super_saiyan_goku.jpg

Megközelítem az adonisz indexet annyira, amennyire csak tudom. Ennek a tökéletességnek az értéke 1,618. Hogy mit is takar ez pontosan? Az adonisz index nem más mint a testmagassághoz számított tökéletes derék váll kerületének arány. Ennek az értéke 1:1,618. Az ideális derék pedig a magasságunk*0,45. Ebből következik, hogy egy 174 cm magas embernek (mint én) az ideális váll 126,69 cm míg a derék 78,3. Jelenleg viszont 128 cm a vállam, és 89,5 cm a derekam. (Ez mai mérés). Viszont nem csak ez számít, ha tökéletesen akarunk kinézni, hanem a vádli bicepsz és a nyak kerületének egyeznie kell. Itt megint vannak hiányaim, mivel a nyakam 41,5 cm a bicepszem 34,7 cm a vádlim pedig 42 cm. Így ezeken az arányokon szintén dolgoznom kell, elsődlegesen a bicepszemen :) Így holnap ultimate biceps day lesz :)

A nöknél szintén megvan az adonisz index megfelelője, mégpedig a neve Vénusz index. Ez kicsit bonyolultabb,mint az adonisz index kiszámítása, mivel figyelembe kell venni a derék csípő kerület arányát is. Amely a derék*1,42. A derék váll arány itt is megegyezik.

 

Az én adonisz indexem jelenleg 1,43. Remélhetőleg ez hó végével növekedni fog :)

Ennyi lenne mára.

A mottóm továbbra is train like Goku :)

The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trainlikegoku.blog.hu/api/trackback/id/tr5912535701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again
süti beállítások módosítása