The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again

2017. május 17. 19:36 - Rhade

Train like Goku edzéssorozat harmadik napja - a részleges pihenés napja

A harmadik nap. Még 142 nap van a kitűzött célom elérésig. Ez a nap teljesen rendhagyónak indult, ma csak egy edzés volt betervezve, mert valamikor az izmoknak is kell pihenni. Be is mentem a konditerembe, le is nyomtam a tervezett izomcsoportot, viszont a nap hátralévő része a pihenésről szólt, mert hát az edzés nem csak abból áll, hogy reggeltől estig eszünk iszunk és edzünk, hanem rendkívül fontos, hogy pihenjünk is.

A folyamatos terhelés hatására az izmok elkezdenek savasodni, és ennek köszönhetően a teljesítő képességünk arányosan csökken és növekszik a sérülés veszélye is. Egy rossz izomcsoport savasodása egy teljes edzést tönkre tud tenni. Nekem a biciklizés és az edzések miatt a mellizmaim és a combizmaimat érte extra terhelés, amely miatt pihenni kell. Persze a pihenés sem azt jelenti, hogy bevágódok a kanapéba, és elkezdem erősíteni a TV néző izmot, egy sörrel a kézben. Hanem sokkal inkább az elmúlt napok tapasztalatait kielemezni, ez alatt történt fiziológiai változás felmérése, mert ha hiszitek ha nem, ekkora terhelés mellett számottevő változás már most is látható. Egyik legszembetűnőbb, a derék kerületének a csökkenése. Vasárnap este 91 cm volt a mai ebéd utáni méréskor már csak 89,5 cm volt, testtömegem pedig 89.6-ról 91 kg-ra növekedett. Hogy ez meddig lesz tartható, az majd kiderül :)

A másik amivel a félnap pihenőt eltöltöttem, hogy az általam követett youtube csatornákat megnéztem, hogy milyen videókat tettek fel azok az emberek, akiknek az eredményeiket követem, illetve akiktől folyamatosan próbálok tanulni.

És persze, a megérdemelt pihenéshez jár a megérdemelt főzés is :) Mivel a következő két napban a kalória igényem ismét a fellegekben lesz, így nem árt előre megtervezni, kiszámolni, hogy miből mekkora mennyiségben van szüksége a szervezetemnek, legyen szó fehérjéről, szénhidrátról, vagy zsírról (igen a zsírra is szüksége van a szervezetnek, és nem olyan ellenségünk, mint azt sokan gondolják, de erről majd később :) )

A jövőben fogok írni egy posztot arról, hogy pontosan milyen étrendet tartok, mi alapján válogattam össze az alapanyagokat, és hogy mennyi fehérjére, szénhidrátra, zsírra és vízre van szüksége az én szervezetemnek számítási képletekkel együtt...

Addig is jó edzést és pihenést mindenkinek.

Ennyi lett volna mára.

A mottóm továbbra is train like Goku

The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trainlikegoku.blog.hu/api/trackback/id/tr1612511139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
The door of possibilities is still locked. Oh well, I'll break through the wall again
süti beállítások módosítása